keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kamalimmat kokemukseni 2

Tässä tulee lisää näitä kamalia, ahdistavia ja hauskojakin kokemuksia urani varrelta.

4. "Hei vain pettäjä"
Minuun otti yhteyttä eräs asialliselta kuulostava mies, vaikutti puheliaalta ja mukavalta.
Kuten olen sanonut, niin yleensä tahdon ensin tutustua jonkun verran asiakkaaseen.
Mies kuitenkin ehdotti tapaamista samalle illalle, ja tavoista poiketen suostuin.
Kun olin menossa tapaamispaikalle, niin ystäväni soitti ja kertoi että hänen treffikumppani teki jälleen hänelle oharit. Hänellä siis oli eräs mies, jota oli tapaillut jo hetken aikaa, olivat käyneet kahvittelemassa luonani ja mies oli vaikuttanut todella kivalta. Kävi kuitenkin nyt ilmi että mies oli jo muutamaan otteeseen tehnyt ohareita ystävälleni.
Noh, jokatapauksessa, menin siis tapaamispaikalle, jossa odotteli tuttu mies. Siellähän se ystäväni kumppani seisoi ja vastasi oikein hyvin tuntomerkkejä.
Kävelin häntä kohti hermostuneena ja osittain huvittuneena ja mahtavinta oli nähdä miehen ilme kun kävelin häntä kohti ja hän askel askeleelta tajusi minun olevan hänen seuralaisensa.
Kun olin vihdoin päässyt perille asti, alkoi kova selittely että "tiesin että se olet sinä".
Itse olin kyllä myöskin hieman peloissani että nyt hän kertoo kaikille että myyn itseäni.
Mies kuitenkin ilmeisesti luuli että ystäväni oli "palkannut" minut esittämään maksullista, jotta saisi hänet kiinni pettämisestä..

5. Mielisairas (??)
Mies vaikutti mukavalta. Juttelimme monta päivää ennen varsinaista tapaamista.
Välissä hänen juttunsa olivat melko omituisia, mutta vaikuttivat kuitenkin vain huonoilta vitseiltä.
Menin hänen luokseen ja koko asunto oli tyhjä, lukuunottamatta patjaa lattialla. Mies alkoi vitseinensä vaikuttaa pelottavalta.
Hän piti "esittelykierroksen" asunnossaan. "Tuosta ikkunasta ne katselee" "Tuosta ikkunasta pääsen pakoon" "Tuolta ne yritti tulla".. Mielessäni pyöri miljoona ajatusta siitä, että mies on hullu ja murhaa mut..:D
Asiallisesti kuitenkin ilmoitin että unohdin jotain kotiin ja siten pääsin asunnosta pois, enkä kyllä mennyt takaisin..

2 kommenttia:

  1. Ilmeisesti pystyt suodattamaan aika hyvin selvät kammoasiakkaat ennakkoon, kun aivan puhtaita sekopäitä ei ole listallasi. Kuinka pitkään olet keskimäärin yhteydessä asiakkaaseen ennakkoon, ennen kuin teet päätöksen hänen hyväksymisestään? Onko asiakkaissa koskaan ilmennyt väkivaltaisia piirteitä? Postauksestasi päätellen olet pystynyt niiltä välttymään. Voisit myös tehdä joskus jutun huonoimmista keskustelun avauksista, joilla palveluasi ei ainakaan saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen ainakin tähän mennessä onnistunut suodattamaan ison osan sekopäistä pois.
      Yleensä keskustelen mahdollisen asiakkaan kanssa n. 1-4viikkoa. Monesti jos asiakas vaikuttaa esim. sähköpostin välityksellä oudolta, saatan testata kertomalla että voin tavata hänet vasta 3-4 viikon kuluttua. Olen huomannu sen hyväksi keinoksi suodattaa näitä jotka hetken mielijohteesta haluaa huoran, ja peruu sitten hieman ennen tapaamista. Muutaman reaktio on myös ollut haukkumista ja vänkäämistä siitä kuinka huoran pitäisi olla valmis ottamaan asiakkaita milloin vain. Myös nämä lähtevät sukkelasti pois asiakaslistalta.

      Ainoastaan yksi asiakas on ollut uhkaava, ja sekin onneksi hoitui sillä kun kerroin että ystäväni odottaa minua ja tietää asiakkaan osoitteen.

      Kiitos ideasta, kirjoitan joskus myös niistä:)

      Poista